10 beste crypto exchanges Nederland 2023

page banner crypto exchange nederland with wallet and flag

Ben je op zoek naar een betrouwbare cryptocurrency exchange om Bitcoin, Ethereum en andere cryptovaluta mee te verhandelen? Met zoveel verschillende crypto exchanges om uit te kiezen, kan het lastig zijn om te weten welke het beste bij jouw wensen past.

Op Coinblad heb ik de 5 beste crypto exchanges in Nederland voor 2023 uitvoerig met elkaar vergeleken. In deze diepgaande review evalueer ik de exchanges vanuit gebruikersperspectief en deel ik mijn jarenlange ervaring en expertise.

Top 10 beste crypto exchanges Nederland

Mijn doel is om jou als lezer een onafhankelijk en objectief oordeel te geven, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voor de crypto exchange die perfect bij je past.

Ik beveel een van deze 10 beste Nederlandsen crypto brokers aan:

 1. Bitvavo – De beste allround crypto broker
 2. Plus500 – De crypto broker met veel mogelijkheden
 3. Finst – Populaire exchange voor ervaren traders
 4. Bybit – Wereldwijd populaire exchange met hoge leverage
 5. Etoro – Uniek sociaal beleggingsplatform
 6. Anycoin Direct – Ervaren Nederlandse broker
 7. Coinmerce – Makkelijke Nederlandse cryptocurrency broker
 8. Bitcoin Meester – Betrouwbare Nederlandse exchange
 9. Binance – Wereldwijd de grootste crypto platform
 10. DEGIRO – Crypto met ETF’s en ETN’s

1. Bitvavo – De beste allround crypto exchange

bitvavo-mark-square-blue

Bitvavo is momenteel de beste en meest vertrouwde crypto exchange in Nederland. Sinds de oprichting in 2013 heeft Bitvavo een uitstekende reputatie opgebouwd en inmiddels meer dan 650.000 tevreden gebruikers.

Onder ander is dit ook op te halen uit de vele positieve review die ook in 2023 binnen stroomde op het betrouwbare platform Trustpilot. De Bitvavo Trustpilot score staat op dit moment op 4.2/5 sterren gezien over 15.000+ reviews.

Bitvavo Trustpilot review

De exchange biedt de handel in meer dan 200 verschillende populaire cryptocurrencies, waaronder grote namen als Bitcoin, Ethereum, Litecoin en XRP. Met het ruime aanbod cryptomunten en lage transactiekosten van 0,25% is het platform zeer competitief.

Bitvavo onderscheidt zich door de zeer eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface. Zowel beginnende als ervaren cryptohandelaren voelen zich snel thuis op het platform. De exchange biedt uitstekende ondersteuning via live chat, e-mail en telefoon. Het Nederlandse team reageert snel en kan vragen deskundig beantwoorden.

Alles bij elkaar is Bitvavo momenteel de beste en compleetste crypto exchange voor Nederlandse gebruikers. Door de lage fees, het brede aanbod en de goede service is het voor de meeste handelaren de ideaalste keus.

Voordelen:

 • Meer dan 200 populaire cryptovaluta, waaronder Bitcoin en Ethereum
 • Zeer lage transactiekosten van 0,25%
 • Eenvoudig te gebruiken interface
 • Goede ondersteuning en service
 • Betrouwbaar en veilig platform

Nadelen:

 • Alleen iDEAL als betaalmethode
 • Geen margin trading of hefboomwerking

Bitvavo is mijn top aanbeveling voor de meeste crypto handelaren vanwege de lage kosten, het brede aanbod en gebruiksgemak. De exchange heeft een uitstekende reputatie opgebouwd sinds 2013.

2. Plus500 – De crypto broker met veel mogelijkheden

plus500 square logo

Plus500 is al geruime tijd actief in de wereld van cryptocurrency en heeft inmiddels een aanzienlijke gebruikersbasis weten op te bouwen. Hoewel het niet zo’n uitgebreide geschiedenis heeft als sommige andere spelers in de markt, heeft Plus500 toch veel te bieden.

Ook Plus500 wordt op Trustpilot goed beoordeelt. Gebruikers spreken hun tevredenheid uit over de gebruiksvriendelijkheid, service en snelle transacties.

Plus500 trustpilot reviews overview

Een opvallend kenmerk van Plus500 is de diversiteit van cryptocurrencies die het aanbiedt. Met toegang tot meer dan 50 verschillende digitale valuta’s, waaronder de meest populaire zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple, is er voor elke crypto-handelaar wel iets te vinden.

De gebruiksvriendelijkheid van het platform is een ander sterk punt. Zowel beginners als doorgewinterde professionals zullen de intuïtieve interface waarderen. Bovendien biedt de mobiele app van Plus500 dezelfde soepele ervaring, zodat je onderweg kunt handelen.

Een nadeel van Plus500 zijn de iets hogere transactiekosten, die gemiddeld rond de 1% liggen. Hoewel dit niet de meest kostenefficiënte optie is, worden deze kosten deels gecompenseerd door de brede selectie van cryptovaluta en het gebruiksgemak van het platform.

Voordelen:

 • Toegang tot meer dan 50 cryptocurrencies, inclusief de belangrijkste.
 • Een gebruiksvriendelijk platform en mobiele app.
 • Betrouwbaar en veilig.

Nadelen:

 • Iets hogere transactiekosten van gemiddeld 1%.

Plus500 is een crypto broker met een divers aanbod en een gebruiksvriendelijk platform, ideaal voor zowel beginners als ervaren handelaren. Hoewel de transactiekosten iets hoger zijn, kunnen de voordelen van dit platform het voor velen de moeite waard maken.

3. Finst – Populaire exchange voor ervaren traders

finst logo square

Finst is een relatief nieuwe Nederlandse crypto exchange die zich specifiek op ervaren crypto traders richt. De exchange biedt handige tools zoals margin trading met een hefboom tot maximaal 5x.

Met margin trading kun je posities innemen groter dan je saldo, waardoor zowel winsten als verliezen vergroot worden. Ideaal voor ervaren handelaren die meer risico willen nemen.

Finst geeft toegang tot ongeveer 15 grote cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple. De transactiekosten zijn scherp met slechts 0,35%.

Het platform heeft een modern en minimalistisch design voor optimaal overzicht tijdens het traden. Finst is vanwege het ontbreken van uitleg minder geschikt voor beginners.

Voordelen:

 • Margin trading met tot 5x leverage
 • Lage transactiekosten van 0,35%
 • Strak en modern platform design
 • Toegang tot 15 populaire cryptovaluta

Nadelen:

 • Weinig uitleg voor beginners
 • Kleiner aanbod dan sommige andere exchanges

Finst is een populaire exchange onder ervaren Nederlandse crypto traders vanwege de margin trading en lage kosten. Minder geschikt voor beginners.

4. Bybit – Wereldwijd populaire exchange met hoge leverage

bybit logo square

Bybit is een snelgroeiende internationale crypto exchange die zich focust op ervaren en risicovolle traders. Bybit staat bekend om de extreem hoge leverage mogelijkheden tot maar liefst 100x.

Met deze hefboomwerking kun je posities innemen die 100x groter zijn dan je saldo, waardoor zowel winsten als verliezen enorm oplopen bij kleine koersbewegingen. Bybit geeft toegang tot ongeveer 12 grote cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en Cardano.

De liquiditeit is hoog vanwege het internationale netwerk van Bybit. Het platform biedt tal van geavanceerde grafieken en technische analyse tools voor ervaren handelaren. Nadeel is dat de interface hierdoor vrij complex is.

Bybit accepteert geen iDEAL en is daarom minder geschikt voor beginners. De transactiekosten zijn scherp met 0,075%.

Voordelen:

 • Zeer hoge leverage tot maar liefst 100x
 • Geavanceerde analysetools en grafieken
 • Lage fees van 0,075%
 • 12 grote cryptocurrencies met hoge liquiditeit

Nadelen:

 • Geen iDEAL, alleen bankoverschrijving
 • Complexe interface
 • Niet voor beginners geschikt

Conclusie: Bybit is een unieke exchange voor ervaren traders die van extreem hoge leverage houden. Internationaal enorm populair door de geavanceerde tools.

5. Etoro – Uniek sociaal beleggingsplatform

etoro logo square

Etoro is een bekend sociaal beleggings- en tradingplatform waar je kunt investeren in crypto’s. In plaats van direct zelf handelen, volg je bij Etoro ervaren traders.

Door het kopiëren van succesvolle traders op het platform match je automatisch hun transacties. Zo profiteer je mee van de kennis van experts.

Bij Etoro kun je de statistieken en profielen van traders zien en met ze chatten. Hierdoor leer je van ervaren beleggers en bouw je zelf kennis op.

Het sociale aspect maakt Etoro zeer uniek. Het aanbod bevat zo’n 15 grote cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum en Litecoin. De transactiekosten bedragen gemiddeld rond de 1%.

Een nadeel is dat je bij Etoro geen echte eigenaar wordt van crypto’s. Je belegt in crypto assets, maar bezit de coins niet direct zelf.

Voordelen:

 • Uniek sociaal beleggingsconcept
 • Kennis van ervaren traders benutten
 • 15 populaire cryptocurrencies
 • Leerzaam voor beginnende beleggers

Nadelen:

 • Je bezit de crypto’s niet direct zelf
 • Beperkte controle over je portfolio

Conclusie: Etoro biedt een zeer innovatieve manier van handelen in crypto’s. Vooral interessant voor beginners door de sociale aspecten.

Bij het beoordelen en met elkaar vergelijken van de crypto exchanges in deze review heb ik gekeken naar de volgende belangrijke factoren:

 • Kosten – De transactiekosten en fees per trade
 • Aanbod – Het aantal ondersteunde cryptocurrencies
 • Gebruiksgemak – De kwaliteit van de interface en hoe gemakkelijk het platform te gebruiken is
 • Functies – De beschikbare handelsfuncties en tools
 • Service – De kwaliteit van klantenondersteuning en probleemoplossing

Door al deze factoren mee te wegen, kan jij de crypto exchange kiezen die het beste aansluit op jouw wensen en eisen als trader. Ik raad je aan om de voor- en nadelen van de genoemde brokers goed af te wegen aan de hand van deze criteria.

6. Anycoin Direct – Ervaren Nederlandse broker

Anycoin Direct is de oudste nog actieve crypto exchange van Nederland, opgericht in 2013. Het platform heeft enorme ervaring op de cryptomarkt. Anycoin Direct biedt meer dan 100 verschillende cryptocurrencies om in te handelen.

De transactiekosten zijn redelijk met 0,5% per trade. Je kunt naast iDEAL ook storten via een bankoverschrijving. De exchange heeft naast trading ook diverse wallet en staking diensten. Anycoin Direct richt zich op ervaren cryptocurrency beleggers in Nederland. Het platform oogt wel wat gedateerd.

Voordelen:

 • Enorme ervaring sinds 2013
 • Meer dan 100 cryptocurrencies
 • Redelijke fees van 0,5% per trade
 • Naast iDEAL ook bankoverschrijving

Nadelen:

 • Gedateerde interface
 • Weinig uitleg voor beginners

Conclusie: Anycoin Direct is een solide optie vanwege de jarenlange ervaring, maar minder geschikt voor beginnende cryptobeleggers.

7. Coinmerce – Makkelijke Nederlandse cryptocurrency broker

Coinmerce is een Nederlandse cryptocurrency broker die zich richt op het makkelijk en veilig aanbieden van cryptohandel voor beginners. Het platform is opgericht in 2018.

Coinmerce biedt een overzichtelijk aanbod van ongeveer 30 populaire cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple. De nadruk ligt op eenvoudig gebruik.

De exchange heeft lage transactiekosten vanaf 0,35% per trade. Je kunt direct cryptocurrency kopen met iDEAL of via een bankoverschrijving. De interface is beginnervriendelijk vormgegeven.

Coinmerce heeft geen geavanceerde handelsfuncties voor ervaren gebruikers. De klantenservice reageert snel en adequaat op vragen. Al met al een fijne optie voor beginnende cryptobeleggers.

Voordelen:

 • Makkelijk te gebruiken voor beginners
 • 30+ cryptocurrencies, inclusief de grootste
 • Lage transactiekosten vanaf 0,35%
 • Direct kopen met iDEAL of bankoverschrijving

Nadelen:

 • Weinig geavanceerde functies
 • Beperkt aanbod voor experts

Conclusie: Coinmerce is ideaal voor beginnende crypto investeerders vanwege het gebruiksgemak. Minder geschikt voor ervaren traders.

8. Bitcoin Meester – Betrouwbare Nederlandse exchange

Bitcoin Meester is een vertrouwde Nederlandse cryptocurrency exchange die bestaat sinds 2016. Het platform staat bekend om de goede klantenservice.

Bitcoin Meester geeft toegang tot ongeveer 40 verschillende cryptocurrencies, inclusief alle populaire coins als Bitcoin, Ethereum en Litecoin. De transactiekosten bedragen 0,35%.

Naast de exchange biedt Bitcoin Meester ook cryptowallets aan. Het platform is overzichtelijk vormgegeven en heeft een intuïtieve interface. Zowel beginners als experts voelen zich er snel thuis.

Een nadeel is het beperkte aanbod aan betaalmethodes; enkel iDEAL en bankoverschrijving. Maar met de goede service en gebruiksgemak is Bitcoin Meester een fijne Nederlandse exchange.

Voordelen:

 • 40+ cryptocurrencies, inclusief alle populairste
 • Lage transactiekosten van 0,35%
 • Intuïtief en overzichtelijk platform
 • Goede klantenservice

Nadelen:

 • Beperkte betaalmogelijkheden
 • Weinig unieke functies

Conclusie: Bitcoin Meester is een vertrouwde en gebruiksvriendelijke Nederlandse crypto exchange met een goede reputatie opgebouwd sinds 2016.

9. Binance – Wereldwijd de grootste crypto platform

Binance is wereldwijd de grootste cryptocurrency exchange qua handelsvolume en gebruikersaantallen. Het platform biedt enorme liquiditeit met meer dan 500 cryptocurrencies.

Helaas accepteert Binance geen iDEAL-betalingen van Nederlandse klanten. Je kunt alleen via een bankoverschrijving geld storten. De transactiekosten zijn met 0,1% wel extreem laag.

Binance geeft toegang tot uitgebreide technische analyses, geavanceerde ordertypes en unieke features als margin trading. Nadeel is de complexe interface, minder geschikt voor beginners.

Met het enorme aanbod, lage kosten en liquiditeit is Binance een populaire exchange voor ervaren internationale crypto traders. Vanwege het ontbreken van iDEAL staat het platform op plek 9.

Voordelen:

 • 500+ cryptocurrencies en enorme liquiditeit
 • Zeer lage transactiekosten van 0,1%
 • Veel geavanceerde functies en tools
 • Margin trading en futures mogelijk

Nadelen:

 • Geen iDEAL, alleen bankoverschrijving
 • Complex platform, niet ideaal voor beginners

Conclusie: Binance is voor ervaren traders wereldwijd de populairste exchange vanwege het enorme aanbod, lage kosten en liquiditeit.

10. DEGIRO – Crypto met ETF’s en ETN’s

DEGIRO is eigenlijk een bekende online broker voor het verhandelen van aandelen en ETF’s. Bij DEGIRO kun je als cryptocurrency belegger echter ook investeren in crypto gerelateerde beurs-producten.

Zo kun je bij DEGIRO ETF’s (Exchange Traded Funds) en ETN’s (Exchange Traded Notes), zoals de VanEck Bitcoin ETN kopen die de koers van crypto’s als Bitcoin en Ethereum volgen. Je bent dan wel afhankelijk van de beurs.

Dit kan een interessante optie zijn voor beleggers die naast crypto ook in aandelen en ETF’s willen beleggen. DEGIRO heeft lage transactiekosten van 0,50 euro per trade. Het nadeel is dat je de crypto’s zelf niet bezit.

Voordelen:

 • Crypto ETF’s en ETN’s naast aandelen
 • Lage transactiekosten van €0,50
 • Gecombineerd aandelen en crypto beleggen

Nadelen:

 • Je bezit de crypto’s niet direct
 • Afhankelijk van beursopeningsuren

Conclusie

Ik hoop dat mijn uitgebreide vergelijking en reviews van de 10 beste crypto brokers van nederland je helpen bij het vinden van de broker die het best bij jou past.

De belangrijkste bevindingen zijn dat Bitvavo momenteel de beste allround optie is, Litebit uitblinkt in klantenservice en Coinmerce zeer geschikt is voor beginnende crypto investeerders.

Finst en Bybit zijn interessant voor ervaren traders die margin trading en hefboomwerking zoeken. En Etoro biedt een uniek sociaal handelsconcept.

Ik adviseer je om aan de hand van mijn beoordelingscriteria goed alle voor- en nadelen van de exchanges af te wegen. Zo kun jij de juiste keuze maken voor jouw wensen en situatie. Veel succes en plezier met je zoektocht naar de beste crypto exchanges van Nederland!