Beste crypto nieuws app: 8 beste crypto apps Nederland 2023

Op zoek naar de beste crypto nieuws app van Nederland, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen. We helpen je graag op weg!

Of je nu een doorgewinterde crypto belegger bent of net begint, het is essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de wereld van crypto. 

Daarom hebben we de 8 beste apps voor actueel crypto nieuws dit jaar voor je op een rijtje gezet. Deze verschillende apps bieden betrouwbare informatie en real-time updates. Ook hebben sommige van de nieuws apps handige tools om je te helpen bij het zelf handelen.

De top 8 – beste crypto nieuws app van 2023

We geven je hieronder een overzicht van de 8 beste apps voor crypto nieuws van dit moment.

Elke app is in onze toplijst terecht gekomen om hun eigen unieke redenen. We zullen duidelijk toelichten waarom. 

 1. Cointelegraph – Grootste wereldwijde bron voor crypto nieuws.
 2. Tradingview – Beste bron voor marktgegevens en nieuwsaggregatie.
 3. CoinMarketCap – Beste bron voor marktgegevens en nieuwsaggregatie.
 4. Dash 2 Trade – Meeste info over nieuwe presales.
 5. Bitvavo – Beste crypto app voor beginners in handelen.
 6. eToro – Top om Crypto, Stocks, Nieuws en Traders te volgen.
 7. Learn 2 Trade – De Beste Crypto nieuws signalen.
 8. Coinblad – Top Nederlandstalig crypto nieuwsplatform

#1 Cointelegraph – Grootste app voor crypto nieuws wereldwijd

Cointelegraph App Overview
Cointelegraph App Overview
Cointelegraph logo

Cointelegraph staat bekend als ‘s werelds grootste bron voor het laatste crypto nieuws. Het is de perfecte app voor crypto beleggers. Je krijgt bij deze nieuws app voor crypto tal van informatie om jezelf te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Of je nu geïnteresseerd bent in Bitcoin, Ethereum of andere altcoins, je vindt hier zeker informatie die relevant is voor jouw investeringen.

Hun app biedt een schat aan informatie, waaronder:

 • Nieuwsartikelen
 • marktanalyses
 • Podcasts & interviews met experts uit de industrie
 • Events

Met hun app kun je snel de laatste prijsbewegingen volgen en belangrijk nieuws ontvangen dat van invloed kan zijn op je portfolio.

#2 Tradingview – Uitstekend voor analytische inzichten

Tradingview App Overview
Tradingview App Overview
Tradingview square logo

Als je op zoek bent naar een crypto app om technische analyses te volgen en maken, dan is Tradingview de app die je zoekt.

Deze app biedt geavanceerde grafieken en technische analyses die je kunnen helpen bij het identificeren van trends en patronen in de markt. Of je nu een actieve handelaar bent of gewoon geïnteresseerd bent in het volgen van prijsbewegingen, Tradingview heeft de tools die je nodig hebt.

Enkele voordelen van deze crypto nieuws app:

 • Gedetailleerde analyses van professionals
 • Uitgebreide chart om trends mee te spotten
 • Watchlist feature, om een eigen lijst met favoriete coins samen te stellen.

Met Tradingview kun je ook aangepaste waarschuwingen instellen, zodat je direct op de hoogte wordt gebracht van belangrijke gebeurtenissen rondom de markt of een bepaalde coin.

De app is zeer gebruiksvriendelijk en biedt een overzichtelijke interface. Dit maakt het een populaire keuze voor zowel ervaren handelaren als nieuwkomers.

#3 CoinMarketCap – Crypto app met nieuws van meerdere bronnen

Coinmarketcap App Overview
CoinMarketCap App Overview
coinmarketcap logo

CoinMarketCap is al jaren een begrip in de crypto-gemeenschap. Hun app biedt uitgebreide informatie over duizenden cryptomunten en tokens. Je kunt gedetailleerde statistieken en grafieken bekijken om een dieper inzicht te krijgen in de prestaties van verschillende munten. Daarnaast kun je via de app crypto kopen en verkopen via verschillende exchanges.

Een van de handige functies van CoinMarketCap is de mogelijkheid om je eigen portfolio binnen de app bij te houden. Hierdoor kun je eenvoudig je investeringen volgen en bijhouden hoe ze presteren. CoinMarketCap fungeert ook als een nieuwsaggregatie. Dit betekent dat ze nieuws van alle grote nieuwsbronnen wereldwijd verzamelen en in één overzicht presenteren.

Hierdoor ben je volledig op de hoogte van alle ontwikkeling in de cryptowereld. Een must-have nieuws app voor iedereen die serieus met alle crypto bezig is.

#4 Dash 2 Trade – Ontdek presales als een pro

dash 2 trade home
dash 2 trade logo

Dash 2 Trade is een relatief nieuwe speler in de wereld van crypto apps, maar het heeft snel aan populariteit gewonnen vanwege zijn unieke functies.

Deze app is gespecialiseerd in het ontdekken van nieuwe presales en ICO’s (Initial Coin Offerings) op de blockchain, voordat ze op de markt komen. Dit geeft je als gebruiker de kans om in te stappen voor inkoopprijzen, voordat deze potentieel skyrokketen.

Dash 2 Trade biedt ook nieuws en analyses van de nieuwste cryptoprojecten en munten. Het is een waardevolle bron voor beleggers die op zoek zijn naar nieuwe kansen in de cryptowereld. Daarnaast is de app heel eenvoudig te gebruiken, zelfs als je nieuw bent in de crypto-industrie.

#5 Bitvavo – Crypto nieuws & 200+ cryptomunten

bitvavo app overview
bitvavo logo

Bitvavo is in onze ogen de beste crypto app van Nederland om crypto nieuws te volgen en zelf mee te handelen in crypto’s. Deze app is volledig gratis en maakt het eenvoudig om verschillende cryptomunten te kopen en verkopen.

Het biedt een overzichtelijke interface en begeleidt gebruikers stap voor stap door het proces van het aanmaken van een account en het doen van transacties. Daarnaast liggen de fees per transactie hier met 0,25% het laagst van Nederland.

Deze Nederlandse crypto exchange ondersteunt een ruim aanbod van meer dan 200 verschillende cryptomunten, waardoor je toegang hebt tot een breed scala aan investeringsmogelijkheden. Bovendien kun je eenvoudig geld storten via bankoverschrijving, wat het kopen van crypto’s nog toegankelijker maakt voor ieder type trader.

#6 eToro – Crypto, stocks, nieuws en crypto brokers volgen

etoro app overview
etoro logo

eToro is een internationaal handelsplatform dat een breed scala aan activa aanbiedt, waaronder cryptocurrencies. Deze handelsapp is ideaal voor gebruikers die naast het nieuws volgen ook willen beleggen in crypto’s. Ook kun je andere financiële activa zoals stocks en grondstoffen handelen en nieuws over volgen.

Wat eToro onderscheidt, is de mogelijkheid om sociale handel te beoefenen. Dit betekent dat je de strategieën van ervaren handelaren kunt kopiëren en van hun expertise kunt profiteren.

Het maakt het handelen in crypto toegankelijk, en biedt een sociaal platform waar je kunt leren van anderen. eToro is een van ‘s werelds grootste crypto en aandelenhandelsplatform ter wereld. De app staat vol met crypto news om de juiste keuzes mee te kunnen maken, en te weten welke cryptomunten je kunt kopen.

#7 Learn 2 Trade – De beste crypto nieuws signalen

learn 2 trade crypto page
leard 2 trade logo

Learn 2 Trade is een app die zich richt op crypto nieuws signalen. Deze signalen zijn meldingen die je informeren over potentiële koop- of verkoopkansen in de crypto-markt.

Het team van Learn 2 Trade analyseert de markt grondig en stuurt meldingen naar gebruikers wanneer ze kansen identificeren.

Voor zowel beginners als ervaren handelaren kunnen crypto nieuws signalen waardevol zijn. Ze bieden inzicht in de markttrends en kunnen je helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen. Learn 2 Trade is een app die je in de gaten moet houden als je actief handelt in crypto.

#8 Coinblad – Voor het laatste nieuws over crypto in Nederland

coinblad logo

Coinblad is de ultieme bron voor het laatste actuele Nederlandse crypto nieuws. Deze app brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de Nederlandse crypto-gemeenschap. Of het nu gaat om regelgeving, nieuwe projecten of evenementen, Coinblad houdt je op de hoogte van alles wat er gaande is.

Wat Coinblad onderscheidt, is het feit dat het zich specifiek richt op de Nederlandse markt. Hierdoor krijg je relevante informatie die van invloed kan zijn op jouw crypto-beleggingen in Nederland. Als je een Nederlandse crypto-investeerder bent, mag Coinblad niet ontbreken op je lijst met cryptocurrency apps voor iedereen. 

Richtlijnen: Kiezen van de beste crypto apps voor nieuws

Nu je bekend bent met de beste cryptocurrency apps van 2023, laten we eens kijken naar enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het selecteren van de juiste app voor jouw behoeften.

 1. Betrouwbaarheid van bronnen: Het is essentieel om de bronnen te controleren die de app gebruikt voor nieuwsberichten. Download nooit onbekende applicaties en begin niet zomaar met beleggen, voordat je een duidelijke bron hebt over de betrouwbaarheid van het plaftorm. 
 2. Actualiteit: Kies een app die real-time updates biedt. Crypto-markten zijn volatiel, dus je hebt actueel nieuws nodig om weloverwogen beslissingen te nemen.
 3. Gebruiksvriendelijkheid: De nieuws app moet gemakkelijk te gebruiken zijn, met een intuïtieve interface en duidelijke navigatie. Dit is vooral belangrijk voor beginners.
 4. Personalisering: Sommige apps bieden de mogelijkheid om nieuws en meldingen aan te passen op basis van jouw interesses en voorkeuren. Dit kan handig zijn om je informatie te stroomlijnen.
 5. Beveiliging: Veiligheid is van het grootste belang in de crypto-wereld. Zorg ervoor dat de app de nodige beveiligingsmaatregelen heeft, zoals end-to-end encryptie voor nieuwsbronnen en portefeuille-informatie.
 6. Community en Recensies: Bekijk de community- en gebruikersrecensies van de app. Dit kan je inzicht geven in de ervaringen van andere gebruikers en eventuele problemen die ze zijn tegengekomen.
 7. Beschikbaarheid van analytische hulpmiddelen: Als je een actieve crypto-handelaar bent, overweeg dan een app die analytische tools en grafieken biedt om je te helpen bij het nemen van beslissingen.
 8. Mobiele compatibiliteit: Zorg ervoor dat de app beschikbaar is voor jouw mobiele platform (iOS, Android) en dat deze goed werkt op jouw apparaat.

Veelgestelde vragen over betrouwbaar cryptocurrency nieuws

Conclusie: Beste crypto nieuws apps en sites

De wereld van crypto is voortdurend in beweging, en het is essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. De hierboven genoemde apps bieden betrouwbare informatie, handige tools en real-time updates om je te helpen bij het beheren van je crypto-portefeuille.

Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde crypto belegger, er is een app die aan jouw behoeften voldoet.

Belangrijkste Punten om te Onthouden:

 • De beste nieuws apps van Nederland voor crypto zijn betrouwbaar en hebben realtime-updates.
 • Kies een app die bij je past, of je nu op zoek bent naar nieuws, analyses of handelsopties.
 • Houd rekening met factoren zoals betrouwbaarheid van de bron, actualiteit, gebruiksvriendelijkheid en beveiliging bij het selecteren van een app.
 • Crypto nieuws signalen kunnen handig zijn, maar verifieer altijd de betrouwbaarheid en doe je eigen onderzoek voordat je beslissingen neemt.

Disclaimer: Doe Je Eigen Onderzoek (DYEO)

Bij het verkennen van cryptocurrencies is het cruciaal om je eigen onderzoek te doen voordat je investeringsbeslissingen neemt. De crypto-markt is volatiel en veranderingen kunnen snel optreden. Gebruik de genoemde apps als hulpmiddelen, maar neem geen beslissingen uitsluitend op basis van deze informatie. Overweeg diversificatie, raadpleeg experts indien nodig, en investeer alleen wat je kunt missen. Wees voorzichtig en verantwoordelijk met je investeringen. DYEO!