Crypto koers live bekijken: Realtime crypto koersen

Op CoinBlad.nl vind je een duidelijk overzicht van de realtime crypto koersen in euro van alle populaire munten, zoals Btc, Eth, Xrp en Dogecoin.

Top 100 Cryptocurrency 

#NamePriceMarket CapChangePrice Graph (24h)

Stijgers en dalers van vandaag

Realtime crypto koersen volgen

De cryptomarkt is uitzonderlijk volatiel. Koersen kunnen in korte tijd enorm fluctueren. Het is daarom cruciaal voor traders en beleggers om de crypto live koersen nauwlettend in de gaten te houden.

Door de actuele koersontwikkelingen te volgen, kun je op het juiste moment cryptovaluta kopen of verkopen. Ook helpt het om trends en patronen in de markt te ontdekken. Kortom, met actueel koersdata handel je het beste.

De koers van elke munt wordt continu bepaald door de vraag en het aanbod op de verschillende exchanges. Doordat de cryptomarkten 24/7 open zijn

Hoe werkt de crypto koers?

De crypto koers, of ook wel market cap genoemd, wordt bepaald door vraag en aanbod op de verschillende cryptocurrency exchanges

Wanneer er meer kopers dan verkopers zijn voor een bepaalde coin, zal de koers stijgen. 

En wanneer er meer aanbod is dan vraag, daalt de koers.

De koersfluctuaties zijn vaak groot vanwege het speculatieve karakter van de markt. De totale van een cryptovaluta, ook wel market cap genoemd, wordt bepaald door de koers maal het aantal coins in omloop. 

Zo beweegt de koers constant op basis van sentiment, nieuws, hype en fundamentele factoren. De markt is 24/7 open waardoor crypto koersen elk moment kunnen fluctueren.

Cryptocurrencies marktkapitalisatie

De marktkapitalisatie of anders gezegd marktwaarde van een cryptocurrency is de totale waarde van alle coins van die cryptovaluta in omloop. Het wordt berekend door de huidige koers te vermenigvuldigen met het totale aantal uitgegeven coins.

Een voorbeeld:

Stel, de Bitcoin koers is $40.000 Amerikaanse dollar en er zijn 21 miljoen BTC coins in omloop. Dan is de marktkapitalisatie van Bitcoin $40.000 x 21 miljoen = $840 miljard USD.

De marktkapitalisatie geeft dus een indicatie van de totale waarde van een cryptovaluta. Coins met een hoge marktkapitalisatie, zoals Bitcoin en Ethereum, staan bekend als zeer waardevol. De totale marktkapitalisatie van alle cryptovaluta samen geeft de grootte van de gehele cryptocurrency markt weer.

Beste manieren om de live crypto koers te volgen

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om de actuele koers van cryptocurrencies te volgen:

1. Koers apps

coinmarketcap-app-overview

Kies de beste crypto nieuws apps om actuele crypto koersen in de gaten te houden op je smartphone of tablet. Populaire opties naast CoinBlad zijn apps van CoinMarketCap, en Tradingview.

Deze tonen over het algemeen de uitgebreidste live koersen in euro en dollar, koersgrafieken en andere statistieken zoals de marktkapitalisatie. 

2. Exchange platforms

bitvavo homepage

Op bekende crypto exchanges als Coinbase en Binance kun je uiteraard ook de actuele koers van cryptomunten bekijken. Je ziet dan de live koers op het handelsplatform zelf, vaak met geavanceerde grafieken en indicatoren.

Ook heb je bij een exchange de mogelijkheid om direct op de koers in the spelen. Je kunt hier ook verschillende crypto kopen. 

3. Crypto nieuws websites & apps

cointelegraph nieuws app

Websites zoals CoinBlad & Cointelegraph houden de markt in de gaten en rapporteren voortdurend over koersbewegingen. Deze cryptonieuwssites houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

4. Twitter

twitter square logo

Op Twitter zijn veel populaire crypto traders en analisten actief die de koersontwikkelingen delen. Door relevante accounts te volgen, zie je in je tijdlijn direct live cryptokoers updates voorbijkomen.

Volg ons bijvoorbeeld op onze Coinblad Twitter pagina en volg het laatste crypto nieuws. Enkele populaire kanalen zijn ook:

  • @CoinMarketCap
  • @crypto
  • @Cointelegraph

Nog meer vragen? Hieronder geven we antwoord op de meestgestelde vragen over crypto koersen.

Vraag en antwoord over cryptokoersen

Conclusie

  • Houd de actuele koersen van crypto in de gaten vanwege de volatiliteit van alle cryptomunten.
  • Er zijn diverse manieren zoals widgets, apps en platforms om de live koers van actuele koersen van crypto te zien.
  • Met actuele koersdata kun je het beste handelen en trends ontdekken.

We raden elke serieuze crypto belegger aan om de live koersen goed in de gaten te houden. Op onze website vind je altijd een actueel overzicht van de belangrijkste cryptokoersen in euro. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken. Veel succes met crypto traden!