Binance logo with Belgium flag in the background

Binance mag weer zaken doen in België

In het kort:

  • Binance moest 3 maanden geleden stoppen in België, een week na vertrek uit Nederland. Nu mogen ze weer in België zaken doen.
  • De exchange moest weg uit België omdat ze diensten aanboden aan klanten uit landen buiten de Europese Economische Ruimte.
  • Belgen konden Binance tijdelijk gebruiken via een omweg via Polen.
  • Vanaf nu kunnen alle Belgen weer registreren bij Binance en handelen op het platform.

Drie maanden geleden werd Binance, de grootste crypto beurs ter wereld, gedwongen om te stoppen met zaken doen bij onze zuiderburen. Het stoppen met crypto handel in België was slechts één week nadat ze de Nederlandse markt moest verlaten.

Nu heeft Binance echter weer goed nieuws voor alle Belgen – De exchange mag zijn diensten weer aanbieden in het land!

Waarom moest Binance weg uit België

Terwijl Binance Nederland moest verlaten omdat ze geen vergunning konden krijgen, moest de crypto exchange in juni ook stoppen in België. Dit was wel voor andere redenen. Binance zou diensten aanbieden aan klanten die niet in de Europese Economische Ruimte wonen.

Tijdelijke omleiding via Polen

Dit heeft ervoor gezorgd dat Binance zijn diensten voor Belgen ging moest omleiden via Binance Poland. In januari had de crypto exchange hiervoor een vergunning gekregen. Nadat de Poolse voorwaarden waren goedgekeurd, konden Belgische gebruikers terecht op de Poolse tak van Binance.

De grote beurs heeft gisteren laten weten, dat Belgische cryptogebruikers weer toegang hebben tot hun producten en diensten. Een omweg via Polen is nu dus niet meer nodig.

Om gebruik te kunnen maken van de aangeboden producten en diensten zullen Belgische gebruikers akkoord moeten gaan met nieuwe algemene voorwaarden. Binance heeft niet bekendgemaakt welke veranderingen ze hebben gedaan om de diensten te kunnen hervatten.

Geen gevolgen voor Nederland

Zoals eerder gezegd is Binance momenteel niet meer actief in Nederland. Het is duidelijk dat dit Belgische nieuws geen invloed heeft op voormalige Nederlandse Binance gebruikers. Nederlanders zullen nog steeds andere crypto platformen moeten gebruiken om digitale activa te verhandelen.

Ook in andere landen heeft Binance en het zusterbedrijf Binance.US het moeilijk. Zo zijn de beurs, de CEO Changpeng Zhao en Binance.US verwikkeld in een juridische strijd met de Amerikaanse beurswaakhond. Ook hebben veel medewerkers, inclusief de CEO, Binance.US verlaten.

Naast de problemen met regelgeving stoppen veel partijen ook hun samenwerking met Binance. Zo trok Paysafe, de Europese betaalpartner, zich onlangs terug.