geraldine kemper crypto scam artikel banner

Geraldine Kemper waarschuwt haar volgers voor fake crypto scam

Geraldine Kemper waarschuwt haar volgers in een uitgebreid bericht op Instagram voor de vele crypto nepadvertenties waarin haar beeltenis wordt misbruikt. De presentatrice laat weten dat ze elke dag tientallen berichten krijgt van mensen die deze fake advertenties voorbij hebben zien komen op social media.

In de frauduleuze advertenties wordt telkens beweerd dat Geraldine Kemper enthousiast is over lucratieve investeringen en kansen in cryptomunten. Haar foto en naam worden hierbij zonder toestemming gebruikt om argeloze volgers over te halen geld over te maken naar de oplichters.

Geraldine Kemper deelt waarschuwing op Instagram over crypto scam

Geraldine Kemper waarschuwt haar fans nadrukkelijk om hier niet intrappen. Volgens de blondine klopt er niets van de beweringen in de nepadvertenties en schrijft op haar Instagram.

 “HET IS FAKE! SCAM. Trap hier niet in. Je bent je geld kwijt. Ik heb niet in een programma gezeten. Alles wat je hoort of ziet is fake. Ik zeg niets over crypto.. Trap alsjeblieft niet in die onzin en maak nooit zomaar geld over,”

Aldus de presentatrice op haar instagram.

Vrees voor tientallen slachtoffers van Geraldine Kemper crypto scam

Kemper vreest dat al tientallen van haar volgers in de val zijn gelokt en persoonlijke gegevens hebben afgegeven. Sommigen van hen kunnen zelfs al geld hebben overgemaakt aan de fraudeurs. Geraldine waarschuwt nogmaals duidelijk: “Wees gewaarschuwd, je bent je geld heel waarschijnlijk kwijt als je hierin trapt.”

Ook andere bekende Nederlanders zoals Janny van der Heijden klagen over nepadvertenties waarin hun beeltenis misbruikt wordt. Van der Heijden laat in haar nieuwsbrief weten eveneens last te hebben van misleidende advertenties over omstreden dieetpillen met haar naam en foto erbij.

Ook andere BN’ers de dupe

Dit gebruik van de beeltenis van BN’ers in misleidende advertenties speelt al jaren, maar volgens experts is het probleem alleen maar groter geworden. De rechter oordeelde echter dat online platformen als Google en Twitter niet direct aansprakelijk zijn voor wat er met foto’s en namen van bekende personen gebeurt. Toch blijft grote waakzaamheid geboden, aangezien deze misleidende nepadvertenties met Nederlandse celebs elke dag opnieuw argeloze mensen weten te misleiden.

Zowel Geraldine Kemper als Janny van der Heijden roepen hun fans dan ook op om nooit zomaar een besluit te nemen op basis van dit soort berichten en altijd kritisch te blijven. “Check het zorgvuldig voordat je ook maar iets doet”, aldus Van der Heijden in haar statement.

De BN’ers hopen met hun oproep meer bewustwording te creëren rondom deze problematiek. Want hoewel de misleiding steeds geraffineerder wordt, kunnen we onszelf beschermen door alert en het meest waakzaam te blijven online.


Comments

One response to “Geraldine Kemper waarschuwt haar volgers voor fake crypto scam”

  1. This one was launched simply eat the excess power and abundance come to life.
    Clients can all investment into Bitcoin Core wallets then that would be skilled neglect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *