kraken overname bitcoin meester nieuws banner

Kraken neemt in Nederland Bitcoin Meester over

De Amerikaanse cryptogigant Kraken heeft een nieuwe prooi te pakken in Europa. Het bedrijf neemt Bitcoin Meester, een grote Nederlandse crypto exchange, over. Dankzij deze zet zal de cryptoveteraan zich verder kunnen uitbreiden op het Europese toneel.

Het bedrijf Bitcoin Meester, dat recentelijk nog de nieuwe naam BCM heeft gekregen, is in 2017 in Amersfoort opgericht. Het is nu een bekende naam in Nederland, waar je cryptomunten kunt kopen en verkopen.

Oudgediende Kraken verstevigt greep op Europa

Voor Kraken is het met meer dan 10 jaar ervaring inmiddels ook een vertrouwd gezicht in crypto land. De exchange werd opgericht in het verre 2011 en heeft inmiddels miljoenen klanten wereldwijd. Met deze overname slaat Kraken een dubbelslag: de positie in Europa wordt verstevigd en de Nederlandse markt wordt veroverd.

De timing is uiteraard geen toeval. De overname volgt namelijk op de introductie van EU-regels voor digitale assets (MiCA). Volgens Kraken CEO David Ripley is Nederland een logische keuze vanwege de sterke economie en enthousiaste crypto-gemeenschap.

Hij zei er het volgende over in een persbericht:

“We blijven investeren in onze Europese activiteiten en hopen dat we in de toekomst meer gebruikers kunnen bedienen.”

Aldus een ambitieuze Ripley.

Win-win: expertise vs. schaalvoordelen

Ook vanuit BCM klinken tevreden geluiden over de inlijving bij de Amerikaanse gigant. Medeoprichter Mitchell Zandwijken ziet Kraken als de perfecte nieuwe eigenaar.

“Met hun expertise en naam zijn wij als bedrijf verzekerd van groei.”

Aldus Mitchell Zandwijken

Analisten verwachten dat de combinatie van Kraken’s schaalvoordelen met de lokale kennis van BCM een winnaar kan zijn. Lagere tarieven en meer keus moeten nieuwe klanten gaan trekken.

Kraken, hoewel de precieze integratieplannen nog onbekend zijn, is vastbesloten om met deze zet de Europese cryptomarkt in te palmen. De honger van de Amerikaanse reus is nog lang niet gestild.