Binance Coin (BNB)

bnb coin logo
Ik weet zeker dat je hebt gehoord van Binance Coin (BNB), de cryptocurrency van de populaire Binance exchange. Maar weet je echt wat het is en hoe je er gebruik van kunt maken? In deze blogpost geven we je een gedetailleerd overzicht van alles wat je moet weten over deze populaire cryptomunt.

Snel naar:

[iframe src=”https://bitvavo.com/assets/static/widget/chart-extended.html?asset=bnb&range=30d&extended=true&token=91A28687B6&target=asset&locale=nl” width=”100%” height=”500″]

Binance Coin (BNB) in het kort

Laten we beginnen met de basis: Binance Coin, ook wel BNB genoemd, is de eigen cryptocurrency van de Binance exchange. De exchange is opgericht in 2017 door de Chinees-Canadese ondernemer, Changpeng Zhao. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. BNB werd gelanceerd in 2017 als een manier om gebruikers te belonen voor het gebruik van de Binance exchange en het verrichten van specifieke activiteiten op het platform. Maar BNB is niet alleen nuttig op de exchange. Het heeft ook andere gebruiksmogelijkheden en biedt zelfs enkele voordelen vergeleken met andere cryptomunten.

De BNB Coin is een cryptocurrency gebaseerd op blockchaintechnologie, net zoals Bitcoin of Ethereum. Het kan worden gebruikt voor betalingen en overboekingen, hetzelfde als bij andere cryptocurrency’s. Maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen BNB en andere cryptomunten:

 • BNB is specifiek gekoppeld aan de Binance-exchange. Dit betekent dat je BNB kunt gebruiken voor betalingen en transacties bij Binance, zoals het kopen van andere cryptocurrency’s.
 • De coin biedt kortingen op de Binance exchange. Als je BNB gebruikt om transactiekosten te betalen, krijg je kortingen. Hoe meer BNB je gebruikt, hoe groter de kortingen worden.
 • Ook wordt BNB gebruikt voor specifieke activiteiten op het Binance-platform, zoals het verhuren van mining power voor staking en het kopen van producten in de Binance-shop.

Gebruiksmogelijkheden van de BNB munt

Dankzij de unieke eigenschappen van BNB zijn er veel manieren waarop je het kunt gebruiken. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Betalingen en transacties op de Binance-exchange. Als je regelmatig gebruikmaakt van deze exchange, kan het slim zijn om BNB Coin aan te schaffen en te gebruiken voor je transacties. Zo kun je profiteren van kortingen op transactiekosten en meer waar voor je geld krijgen.
 2. Staking van de BNB Coin. Je kunt de Coin ook gebruiken om deel te nemen aan staking op het Binance-platform. Dit houdt in dat je BNB vasthoudt en de mining power verhuurt aan andere gebruikers. Hierdoor kun je een passief inkomen genereren en profiteren van de groei van de BNB-waarde.
 3. Aankopen in de Binance-shop. BNB kan ook worden gebruikt om producten te kopen in de winkel, zoals hardware wallets, T-shirts en meer.

Investeren in Binance Coin moeten investeren?

Er zijn veel redenen waarom je Binance Coin zou moeten overwegen als investering of als manier om gebruik te maken van de exchange van Binance. Hier zijn enkele voordelen:

 • Kortingen: Als je BNB gebruikt voor transacties op de Binance exchange, dan kun je profiteren van kortingen op transactiekosten. Dit kan veel geld besparen als je regelmatig handelt bij deze broker.
 • Passief inkomen: Door BNB te staken op het Binance-platform, kun je een passief inkomen genereren. Dit is een slimme manier om te profiteren van de groei van de BNB-waarde zonder dat je actief hoeft te handelen.
 • Gebruiksmogelijkheden: BNB heeft enkele unieke gebruiksmogelijkheden, zoals het kopen van producten in de Binance-winkel of het verdienen van BNB door het voltooien van taken. Dit maakt de munt een interessante optie voor zowel investeerders als gebruikers van de Binance exchange.
 • Sterke groei: De BNB munt heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt sinds de lancering in 2017. Hoewel de waarde van cryptocurrency’s altijd onvoorspelbaar is, kan het overwegen van BNB als investering interessant zijn vanwege de groeipotentie.

Risico’s van Binance Coin

Zoals bij elke investering, zijn er ook risico’s verbonden aan de BNB-cryptomunt. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:

 • Prijsvolatiliteit. De waarde van cryptomunten kan snel veranderen en BNB is geen uitzondering. Dit betekent dat de waarde van je investering snel kan dalen, zelfs als je alleen maar een korte tijd hebt geïnvesteerd. Houd hier rekening mee als je besluit om in BNB te investeren.
 • Afhankelijkheid van de Binance exchange. Binance Coin is afhankelijk van de Binance-exchange. Als er problemen zijn met het platform, zoals een hack of technische problemen, kan dit ook invloed hebben op de waarde van Binance Coin. Het is daarom belangrijk om de veiligheid van de uitwisseling te controleren voordat je besluit om in BNB te investeren.
 • Regulering. Cryptocurrency wordt nog steeds gereguleerd in veel landen en dit kan invloed hebben op de waarde van BNB. Houd hier rekening mee als je besluit om in de munt investeren, vooral als je in een land woont waar de regulering strikt is.

Binance Coin kopen

Nu je een beter begrip hebt van Binance Coin en de mogelijkheden die het biedt, wil je misschien weten hoe je deze cryptocurrency kunt kopen. Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding:

 1. Maak een account aan op de Binance-exchange. Dit is de beste plek waar je Binance Coin kunt kopen, dus je moet een account aanmaken voordat je verder kunt gaan.
 2. Stort geld op jouw Binance-account. Je kunt dit doen door geld te storten via een bankoverschrijving of een creditcard.
 3. Koop Binance Coin. Nu je geld hebt gestort op je account, kunt je Binance Coin kopen door op “Buy Binance Coin” te klikken en de aankoop te voltooien.
 4. Bewaar in je wallet of handel. Zodra je Binance Coin hebt gekocht, wordt deze opgeslagen in je Binance-wallet. Hier kunt je de Binance Coin bewaren of verhandelen voor andere cryptomunten.

Is dit het moment om BNB te kopen? Of moet je juist nog even wachten? Om een indicatie te krijgen kun je hieronder de analyse van Tradingview bekijken. Aan de hand van verschillende signalen uit de markt, weet Tradingview een accurate momentopnamen te doen.

[iframe src=”https://s.tradingview.com/embed-widget/technical-analysis/?locale=en#%7B%22interval%22%3A%221D%22%2C%22width%22%3A%22100%25%22%2C%22isTransparent%22%3Atrue%2C%22height%22%3A%22100%25%22%2C%22symbol%22%3A%22BINANCE%3ABNBEUR%22%2C%22showIntervalTabs%22%3Atrue%2C%22colorTheme%22%3A%22light%22%2C%22largeChartUrl%22%3A%22https%3A%2F%2Fbtcdirect.eu%2Fnl-nl%2Fbinance-koers%22%2C%22utm_source%22%3A%22btcdirect.eu%22%2C%22utm_medium%22%3A%22widget_new%22%2C%22utm_campaign%22%3A%22technical-analysis%22%2C%22page-uri%22%3A%22btcdirect.eu%2Fnl-nl%2Fbinance-coin-verwachting%22%7D” width=”100%” height=”500″]

Andere manieren van BNB kopen & verdienen

Er zijn diverse manieren om Binance Coin (BNB) te verdienen, naast het simpelweg kopen op een cryptocurrency exchange. Hieronder geven we een aantal voorbeelden:

 1. Staken: Net zoals met veel andere cryptomunten, kun je BNB ook staken om extra coins te verdienen. Dit houdt in dat je je BNB vastzet voor een bepaalde periode in ruil voor een beloning in de vorm van extra BNB.
 2. Traden: Door slim te handelen op de cryptocurrency markt, kun je winst maken door Binance Coin te kopen wanneer de prijs laag is en verkopen wanneer de prijs hoog is.
 3. Airdrops: Soms geven projecten die gebouwd zijn op de Binance Chain airdrops weg aan houders van Binance Coin. Houd de website en sociale media van Binance in de gaten om op de hoogte te blijven van dergelijke airdrops.
 4. Referral programma: Binance biedt een referral programma aan waarbij je commissie kunt verdienen door mensen aan te brengen die zich aanmelden op de exchange.

Mocht je niet kunnen of willem kopen op Binance zelf, dan zijn er nog een aantal andere opties om Binance Coin (BNB) te kopen:

 • Op andere cryptocurrency exchanges, zoals Bittrex, Bitfinex, of Huobi Global, waar Binance Coin ook verhandeld wordt.
 • Via een peer-to-peer platform, zoals LocalBitcoins, waar je Binance Coin direct van een andere persoon kan kopen.
 • Via een crypto-fiatservice, zoals Coinbase, waar je Binance Coin kan kopen met fiat valuta, zoals euro’s of dollars.

Houd er wel rekening mee dat de beschikbaarheid van Binance Coin op deze alternatieve platformen kan variëren en dat de prijs vaak iets hoger kan liggen dan op Binance zelf. Het is dus verstandig om te vergelijken en goed te kijken naar de fees voordat je een keuze maakt.

Binance Coin koers verwachting

Laten we eerlijk zijn, iedereen wil een stukje van de crypto-taart. En waarom ook niet? Er zijn verhalen van mensen die een klein bedrag in Bitcoin of Ethereum hebben geïnvesteerd en nu miljonair zijn. Dus, kan Binance Coin je ook rijk maken? Eerst en vooral, het is belangrijk om te beseffen dat het investeren in cryptocurrency een soort van gok is. Er is geen garantie dat je winst zult maken. In feite, je kunt ook geld verliezen als de waarde van BNB daalt. En er is niemand die in een glazen bol kan kijken en de toekomst voorspellen. Maar wat zijn de verwachtingen van de experts?

Verwachtingen voor 2023

2023 wordt verwacht een geweldig jaar te worden voor Binance Coin. Halverwege het jaar staat de teller al op € 633, en aan het einde van het jaar zou BNB een prijs van € 747 kunnen bereiken. Deze verwachtingen zijn gebaseerd op de groei van de cryptomarkt en de toenemende adoptie van cryptocurrency.

Verwachtingen voor 2024 en 2025

De cryptomarkt is een snel groeiende industrie en Binance Coin (BNB) is een van de belangrijkste spelers in deze markt. Verwachtingen voor Binance Coin in de komende jaren zijn erg positief. In 2024 en 2025 wordt verwacht dat de cryptomarkt zal blijven groeien en BNB zal daarvan profiteren. Analisten voorspellen dat Binance Coin voor het eerst door de psychologische grens van € 1.000 zal schieten in 2025, met een eindkoers van € 1.110.

Verwachtingen voor 2030

Op lange termijn, in 2030, wordt verwacht dat Binance Coin zal blijven profiteren van de groei van de cryptomarkt. Volgens analisten kan een koers van € 1.768 worden verwacht, een stijging van 5.675% ten opzichte van 2021. Het is echter wel belangrijk om te realiseren dat voorspellingen op lange termijn altijd onzeker zijn, aangezien de markt voortdurend verandert.

JaarJuniDecember% t.o.v. 2021
2022 € 5171.589%
2023€ 633€ 7472.340%
2024€ 804€ 9072.863%
2025€ 1.009€ 1.1103.526%
2026€ 1.196€ 1.2944.127%
2027€ 1.285€ 1.3744.388%
2028€ 1.428€ 1.5144.846%
2029€ 1.599€ 1.6845.401%
2030€ 1.768€ 1.7685.675%

Met dat gezegd, er is een kans dat BNB een grote waardestijging zal zien in de toekomst. De cryptomunt is nu een van de grootste cryptocurrency’s met een enorme marktwaarde. De coin heeft in het verleden al een flinke stijging van waarde laten zien. Bovendien, wordt de munt vaak beschouwd als een veilige haven voor investeerders vanwege het groeiend aantal gebruikers van de Binance exchange en de toenemende vraag naar cryptocurrency’s.

Dus, als je bereid bent om een risico te nemen en in BNB te investeren, kan het zijn dat u de kans heeft om grote winsten te maken. Maar wees je ervan bewust dat er ook een kans is dat je geld zult verliezen. Voordat je besluit om in BNB te investeren, is het belangrijk om je huiswerk te doen en de risico’s af te wegen tegen de mogelijke beloningen.

Conclusie

Binance Coin (BNB) is een interessante optie voor zowel investeerders als gebruikers van de Binance-exchange. Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van BNB, zoals kortingen op transactiekosten, passief inkomen en unieke gebruiksmogelijkheden. Echter, zoals bij elke investering, is er ook een risico. Houd in gedachten de prijsvolatiliteit, de afhankelijkheid van de exchange en de regulering als je besluit om in deze cryptomunt te investeren.

In het algemeen kan BNB een slimme keuze zijn voor zowel korte als langetermijninvestering. Het is echter belangrijk om goed onderzocht te hebben en de risico’s te overwegen voordat je besluit om in BNB te investeren. En, zoals altijd, investeer nooit meer dan waar je jezelf comfortabel bij voelt en kunt missen.

Vraag en antwoord

Meer te weten komen over deze populaire crypto, en wil je direct antwoord? Hieronder vind je de meeste gestelde vragen met bijpassen antwoorden. Neem maar een kijkje in onze FAQ en wie weet staat jouw oplossing erin.

Wat is Binance Coin precies?

Binance Coin is de eigen cryptocurrency van de Binance exchange. Het wordt gebruikt om kortingen te krijgen op vergoedingen op de exchange en kan ook worden gebruikt om op andere platforms te betalen.

Hoe kan ik Binance Coin kopen?

U kunt BNB kopen op de Binance-exchange, of op andere cryptocurrency broker waar de munt wordt verhandeld.

Is het veilig om in Binance Coin te investeren?

Net als bij elke investering, is er een bepaald risico. BNB wordt vaak als een veilige haven beschouwd vanwege de groeiende gebruikersbasis van de Binance-exchange en de toenemende vraag naar cryptocurrency koop opties. Voordat je besluit om in Binance Coin te investeren, is het belangrijk om je huiswerk te doen en de risico’s af te wegen tegen de mogelijke beloningen.

Hoeveel wordt Binance Coin waard?

De waarde van Binance Coin schommelt continu, afhankelijk van de vraag en het aanbod op de markt. Het is belangrijk om de huidige waarde te controleren voordat je besluit om te investeren.

Kan ik Binance Coin gebruiken om online the shoppen?

Ja, BNB kan worden gebruikt om te betalen voor goederen en diensten op platformen die Binance Coin accepteren als betaalmiddel. Een goed voorbeeld is Travala. Hier kun je vliegtickets kopen met crypto’s, zoals BNB.