Bitcoin kopen via Rabobank: veilig crypto kopen met iDEAL

Key Takeaways:

  • Je kunt geen Bitcoin direct kopen bij Rabobank. Een crypto exchange is nodig.

  • Ons artikel legt uit hoe je alsnog via Rabobank en iDEAL Bitcoin kunt kopen.

Wil je graag Bitcoin kopen via Rabobank? Helaas is het niet mogelijk om direct Bitcoin te kopen met je Rabobank-rekening. Rabobank biedt geen cryptocurrency’s aan voor hun klanten.

Dit betekent dat je eerst een account moet aanmaken bij een crypto exchange om te beleggen in crypto. Dit kan een ingewikkeld proces zijn, zeker als je niet bekend bent met digitale valuta.

In dit artikel laten we je daarom zien hoe je Bitcoin kunt kopen met behulp van je Rabobank rekening, op een veilige en betrouwbare manier. We leggen uit hoe je een account aanmaakt bij een crypto exchange en hoe je Bitcoin kunt kopen met je rekening.

Beste alternatief: Met je Rabobank Bitcoin kopen bij Bitvavo 

Als voorbeeld gebruiken we de crypto exchange Bitvavo. In onze ogen is dit het beste alternatief om alsnog crypto te kunnen kopen met je rabo-rekening, zonder bij de Rabobank zelf te hoeven aankloppen. 

We leggen je hieronder in 4 stappen uit hoe je als Rabobank klant via iDEAL eenvoudig Bitcoins kopen kunt op een veilige manier.   

Eenvoudig beleggen in bitcoin in 4 stappen:

Registreer icon

1. Meld je aan bij crypto exchange bitvavo 

Kies voor een veilige en betrouwbare Nederlandse handelaren. Gebruik als voorbeeld Bitvavo. Zorg ervoor dat je een crypto handelaar kiest waar je met iDEAL kunt storten. 

Verification icon

2. Verifieer je identiteit

Voor het verifiëren van je identiteit, upload je een foto van je paspoort of ID-bewijs. Verifieer daarnaast ook je bankgegevens. Storten en uitbetalen kan hier namelijk alleen met een rekening op je eigen naam.

deposit icon

3. Plaat een storting met je bankrekening via iDEAL

Kies voor de storten optie en selecteer de betaalmethode iDEAL. Geef het bedrag op dat je van je Rabobank rekening naar Bitvavo wilt storten. Doorloop de gebruikelijke iDEAL stappen, waarnaar de balans in euro’s op je crypto account komt te staan.

receive bitcoin

4. Koop Bitcoin

Staan de euro’s in je wallet? Dan kun je nu officieel Bitcoin kopen met het het geld van je Rabobank rekening. Je hoeft alleen zelf nog te bepalen hoeveel je wilt kopen.

Bitcoin kopen via Rabobank rekening met 0% transactiekosten

Klik hieronder dan op ‘Bitcoin Kopen’.

Bitcoin kopen bij Rabobank zelf

 

Afbeelding van rabobank die geen bitcoin aanbiedt

 

Cryptomunten zoals Bitcoin kopen bij Rabobank zelf is niet mogelijk. Hoewel Rabobank een gevestigde naam is in de bankwereld, is het geen crypto beurs. Direct Bitcoin kopen bij deze bank is geen optie.

De Rabobank staat al meer dan een eeuw bekend om zijn uitstekende dienstverlening. Maar ondanks de toenemende populariteit van Bitcoin, kun je deze digitale munt nog niet rechtstreeks via de Rabobank kopen of verkopen. 

Dit heeft te maken met de regels van de AFM, de toezichthoudende autoriteit waar Rabobank onder valt. De volatiele cryptomarkt maakt investeren in Bitcoin ook te risicovol voor de Rabobank om aan te bieden.

Hoewel Rabobank zelf geen virtuele valuta als Bitcoins aanbiedt, zijn er genoeg andere manieren om te beleggen in bitcoin en andere cryptomunten. Er bestaan tal van exchanges waar je jouw crypto-ambities kunt verwezenlijken.

Via deze link krijg je een register met officieel geregistreerde aanbieders van cryptodiensten in Nederland. 

Bitcoin kopen met je Rabobank rekening

 

Afbeelding over bitcoin kopen via rabobank

 

Zoals eerder aangekaart, is het mogelijk om met geld dat je op je Rabo-rekening hebt staan Bitcoins te kopen. Het beste alternatief hiervoor is om een betrouwbaar handelsplatform te gebruiken. 

Als voorbeeld we Bitvavo gebruiken. Op dit moment is dat namelijk de grootste én goedkoopste Nederlandse crypto broker.

Beleggen in Bitcoins met Rabobank: Tal van opties 

Je kunt bij de broker Bitvavo, uit ons voorbeeld hierboven, ook andere goed presterende cryptovaluta verhandelen, zoal als Binance Coin en Ethereum. Naast Bitvavo zijn er uiteraard nog andere handelsplatformen waar je met je Rabobank rekening crypto’s kunt handelen. Dit zijn enkel goede voorbeelden.

  • Litebit
  • Coinbase
  • BTC Direct
  • Bitcoin Meester

Lees jezelf altijd goed in, voordat je een broker kiest. Lees reviews en meningen van gebruikers om erachter te komen of je er veilig en vertrouwd kunt handelen.

De kosten van Bitcoin kopen met Rabobank

De kosten van Bitcoin kopen met Rabobank variëren per crypto exchange. De meeste exchanges rekenen een transactievergoeding voor het kopen en verkopen van cryptocurrency’s.

De hoogte van de transactievergoeding hangt af van het volume van de transactie. Hoe hoger het volume, hoe lager de transactievergoeding.

Is Bitcoin kopen met Rabobank veilig?

Bitcoin kopen met Rabobank is relatief veilig. Zolang je gebruikmaakt van een betrouwbare crypto exchange en je je aan de veiligheidsmaatregelen houdt, is de kans op fraude of verlies klein.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat Bitcoin een zeer volatiele markt is. De waarde van Bitcoin kan snel stijgen of dalen, waardoor de waarde van je beleggingen flink kunnen schommelen. 

Conclusie

Het kopen van Bitcoin met Rabobank is een relatief eenvoudig proces. Door gebruik te maken van een betrouwbare crypto exchange en de veiligheidsmaatregelen te volgen, kun je je risico’s minimaliseren.

Vraag en antwoord

Wat is bitcoin kopen Rabobank?

Bitcoin kopen bij Rabobank is het proces van het verkrijgen van de cryptocurrency bitcoin bij de Rabobank zelf, een Nederlandse bank.

Kan ik bitcoin kopen bij Rabobank?

Nee, het is helaas niet mogelijk om bij de Rabobank bitcoin te kopen.

Hoe kan ik bitcoin kopen?

Om bitcoin te kopen, kun je gebruikmaken van een cryptocurrency exchange, zoals Bitvavo.

Wat is een cryptocurrency exchange?

Een cryptocurrency exchange is een online platform waar u verschillende cryptomunten kunt kopen en verkopen, waaronder bitcoin.

Kan ik bitcoin kopen met iDEAL?

Ja, het is mogelijk om bitcoin te kopen met iDEAL. Veel cryptocurrency exchanges accepteren iDEAL als betaalmethode.

Kan ik bitcoin kopen bij andere banken zoals ING of ABN AMRO?

Nee, het is niet mogelijk om bij andere Nederlandse banken zoals ING of ABN AMRO bitcoin te kopen. Ook hier kun je beter gebruikmaken van een exchange als Bitvavo

Zijn er transactiekosten verbonden aan het kopen van bitcoin?

Ja, bij het kopen van bitcoin kunnen transactiekosten in rekening worden gebracht. Deze kosten kunnen verschillen per broker.

Kan ik geld storten op mijn bankrekening bij de Rabobank om bitcoin te kopen?

Nee, het is helaas niet mogelijk om geld te storten op jouw bankrekening bij de Rabobank om bitcoin te kopen. Je moet het ergens anders kopen, bijvoorbeeld via iDEAL of Creditcard.