Ethereum (ETH)

ethereum logo

Ethereum (ETH) is een populaire cryptocurrency die in 2015 is gelanceerd. Het is een open-source blockchain platform, wat betekent dat iedereen erop kan bouwen en toepassingen kan maken. Hierdoor is er een groot aanbod van verschillende toepassingen ontstaan, zoals financiering zonder tussenpersoon en zelf-uitvoerende contracten. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Ethereum.

Snel naar:Ethereum (ETH) in het kort

Ethereum is een cryptocurrency die gebruikmaakt van blockchain-technologie. Dit betekent dat transacties veilig worden vastgelegd en gedecentraliseerd in een openbare database. Zoals we al zeiden, geeft de blockchain van Ethereum ontwikkelaars de mogelijkheid om apps te bouwen. Het gaat verder dan alleen het verwerken van financiële transacties.

Wat doet Ethereum precies?

Er zijn verschillende situaties waarin ETH gebruikt of toegepast kan worden. Met ETH kun je bijvoorbeeld financiële transacties automatiseren, gedecentraliseerde organisaties opzetten en nieuwe applicaties maken. Dit wordt gedaan door slimme contracten. Een slim contract is een zelfuitvoerend contract waarvan de algemene voorwaarden door code worden gedefinieerd.

De Ethereum Merge

De Ethereum Merge, ook wel bekend als de overgang naar ETH 2.0, is de term die gebruikt wordt voor de samenvoeging van het huidige ETH-netwerk met een nieuw netwerk gebaseerd op een Proof of Stake akkoord mechanisme. Dit zal leiden tot een opvallende vermindering van het energieverbruik van ETH. De Merge is een belangrijke stap in de evolutie van ETH, dat tot doel heeft de blockchain veiliger, schaalbaarder en duurzamer te maken. Door de overgang naar een proof-of-stake-overeenkomstmechanisme wordt het netwerk beveiligd door stakers in plaats van mijnwerkers. De belangrijkste voordelen van de ETH Merge zijn:

    

   • 99,95% vermindering in energieverbruik,

   • overgang naar Proof of Stake-overeenkomstmechanisme voor netwerkbeveiliging,

   • de schaalbaarheid en veiligheid van de blockchain verbeteren en

   • een duurzamere oplossing.

  Hoe werkt de merge precies?

  Het proces van de Ethereum Merge is als volgt:

     

    1. Een gebruiker stalt ETH om deel te nemen als validator

    1. De validator bevestigt de validiteit van transacties en proponeert nieuwe blokken

    1. De validatoren worden beloond voor hun bijdrage aan het netwerk met een percentage van de transactiekosten (gas fees)

   Op 15 september 2022 werd de merge voltooid. Dit markeert de voltooiing van de overgang van ETH naar een proof-of-stake-overeenkomstmechanisme. Het is belangrijk op te merken dat de merge geen gevolgen zal hebben voor ETH-gebruikers en -houders. Ze hoeven niets te doen en hun ETH is veilig.

   Ethereum mijnen

   Ethereum-mining is een proces waarbij nieuwe ETH -tokens worden gegenereerd door verificatie van transacties op de Ethereum-blockchain. Hier is het stappenplan om ETH te minen:

      

     1. Selecteer mine pool: Een mining pool is een groep miners die samenwerken om ETH te minen. Dit verhoogt de kans op het vinden van een blok en de beloningen worden verdeeld onder de deelnemers.

     1. Kies een mining-software: Er zijn verschillende stukjes software beschikbaar waarmee je ETH kunt minen. Zoals, Ethminer, Geth en Claymore. Kies de software die het beste bij uw systeem past.

     1. Kies het juiste apparaat: Het minen van ETH vereist specifieke hardware, zoals een ASIC-miner of een grafische verwerkingseenheid (GPU). Kies het materiaal dat het beste bij uw budget past.

     1. Download de blockchain: Voordat je kunt beginnen met minen, moet je eerst de volledige Ethereum-blockchain downloaden. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van uw internetverbinding.

     1. Begin met mijnen: Na het downloaden van de blockchain kun je beginnen met minen door de mining software te starten en de juiste instellingen te configureren,

    Onthoud dat Ethereum-mining een ingewikkeld proces is en dat de winstgevendheid van veel factoren afhangt, zoals de huidige prijs, netwerkproblemen, hardware- en energiekosten. Houd er rekening mee dat ETH mijnen een ingewikkeld proces is en dat de winstgevendheid afhangt van vele factoren, zoals de huidige koers, de moeilijkheidsgraad van het netwerk en de kosten van de hardware en energie.

    Eenvoudig Ethereum minen via zogenoemde Pools

    Vergeet niet dat Ethereum-mining moeilijker is geworden, dus het is belangrijk om een grote en betrouwbare mining-pool te kiezen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u over de juiste hardware en software beschikt voordat u begint met minen.

    En doe altijd je eigen onderzoek voordat je gaat beleggen. Er zijn verschillende websites waar je kunt beginnen met het minen van ETH. Hier zijn enkele voorbeelden:

       

      1. Een verzameling populaire mine pools waar u zich bij kunt aansluiten en ETH kunt ontginnen: Miningpools.com

      1. Populaire mining pool speciaal voor het minen van ETH: Ethpool.org

      1. Een andere gewilde mine pools voor Ethereum-minen met een gebruiksvriendelijke interface: Nanopool.org

      1. Hier kun je ETH mining hardware huren voor een vaste prijs per dag: Miningrigrentals.com

     De Ethereum koersverwachting

     De cryptocurrency-markt is een onstabiele markt en het is moeilijk om precies te voorspellen wat de prijs zal zijn. Hetzelfde geldt voor Ethereum. Analisten verwachten echter dat de prijs de komende jaren zal stijgen als gevolg van de groeiende populariteit van gedecentraliseerde financiering, NFT’s en andere toepassingen van Ethereum.

     De huidige koers kun je aflezen van de onderstaande chart. Van plan om zelf te investeren in cryptomunten zoals bitcoin of ETH? Kies dan voor ‘Ethereum Kopen’. Zoals te zien is in de onderstaande grafiek, voorspellen analisten dat de prijs van ETH tegen het einde van 2030 € 34.129,97 zal bereiken. Vergeet niet dat deze verwachtingen gebaseerd zijn op historische gegevens en dat de cryptocurrency-markt erg volatiel is. Investeer nooit meer dan u bereid bent te verliezen en doe altijd uw eigen onderzoek voordat u investeert.

     JaarJuniDecember% t.o.v. mid 2022
     2023€ 2.167,62€ 2.645,8277,17%
     2024€ 3.245,47€ 3.769,98152,44%
     2025€ 4.870,51€ 5.705,69282,06%
     2026€ 6.907,35€ 8.434,77464,80%
     2027€ 9.775,30€ 12.133,95712,51%
     2028€ 14.172,18€ 16.946,951.034,79%
     2029€ 20.189,09€ 24.536,501.543,00%
     2030€ 28.481,22€ 34.129,972.185,39%
     2031€ 42.250,05€ 49.557,053.218,41%
     2032€ 60.923,32€ 72.16,524.749,11%

     Doe altijd zelf onderzoek! Het is ook belangrijk om te weten dat deze schattingen niet gegarandeerd zijn en dat de prijs van Ethereum kan schommelen als gevolg van verschillende economische, politieke en technologische factoren.

     Vraag & Antwoord

     Ethereum is een populair cryptocurrency- en blockchain-platform met veel potentieel en veel vragen. Hier zijn de vijf meest gestelde vragen over ETH met korte en bondige antwoorden.

     Wat is Ethereum?

     Ethereum is een open source blockchain-platform dat gedecentraliseerde applicaties (dApps) en slimme contracten ondersteunt.

     Hoe werkt Ethereum?

     ETH draait op een technologie die blockchain wordt genoemd, waarbij transacties worden geverifieerd door een netwerk van mijnwerkers en in blokken worden opgeslagen.

     Hoe kan ik Ethereum kopen?

     Je kunt ETH kopen op een cryptocurrency exchange zoals Bitvavo of Coinbase.

     Wat zijn de toepassingen van Ethereum?

     Ethereum wordt gebruikt voor een breed scala van toepassingen, zoals gedecentraliseerde financiering, NFT’s, en gedecentraliseerde applicaties (dApps)

     Wat zijn de verwachtingen van Ethereum in de toekomst?

     De verwachtingen voor de toekomst van ETH zijn positief, gezien de groeiende populariteit van gedecentraliseerde financiering, NFT’s en andere toepassingen van Ethereum. Er zijn echter geen garanties en de markt is altijd volatiel, dus investeer alleen zoveel als je jezelf kunt veroorloven te verliezen